Eckhoff vil kjempe om krystallkula

Tiril spurtet inn til sprintseier under VM på hjemmebane i 2016

Foto: Olav Melling Sater

Sesongens siste verdenscuprenn arrangeres i Holmenkollen 17.19.mars. Eckhoff har satt seg et hårete mål for sesongen. – Målet er å gå alle verdenscuprennene, og å komme så høyt opp i verdenscupen totalt som mulig. Jeg har veldig lyst å kjempe om den gule trøya, sier hun.

Eckhoff avsluttet forrige sesong med gull både på sprinten og gull på stafetten i skiskytter-VM på hjemmebane. Skiskytteren har imidlertid kun to enkeltseire i verdenscupen å se tilbake på foreløpig.

26-åringen er rask i løypa, men har så langt vært for ujevn på standplass. – Jeg må skyte godt i hvert eneste renn, og der har jeg mye å jobbe med. Det er veldig mange jenter som kjemper om akkurat det samme, men bare jeg får opp den treffprosenten litt, kan det gå.

På spørsmål om det er en ny utgave av Tiril vi nå vil se, svarer trener Steinar Mundal – Jeg synes det. Hun taklet VM fantastisk bra og nå tror jeg hun har fått bra selvtillit og stoler mer på seg selv enn hun gjorde i fjor, sier han.

Vi gleder oss til verdenscupfinalen og håper Fossum-jenta kan være med å kjempe helt i toppen.

Sist gang Holmenkollen arrangerte verdenscupfinalen var i 2014. Da var det franske Martin Fourcade og finske Kaisa Mäkäräinen som dominerte på topp. Men beste nasjon var Norge.

Foto: NordicFocus

Foto: NordicFocus