Vinnerne av VM’s talentpris er kåret

Tora Berger fikk gleden av å overrekke premien til vinnerne under kvinnestafetten, midt på arenaen.

Skiskytter-VMs talentpris ble til for å hedre to unge skiskyttertalenter og gjøre ekstra stas på disse under VM. En ekspertjury bestående av Morten Djupvik, Per Bergerud og flere andre profiler har vurdert de 29 største skiskyttertalentene i Norge – 14 gutter og 15 jenter fra landets kretser.– Målet med prisen er å løfte frem og hylle idrettens største talenter. Alle de nominerte til talentprisen har vist et stort potensial, så det har vært svært krevende å plukke ut både finalister og vinnere, forteller juryleder Tora Berger.

Skiskytter-VMs talentpris er et samarbeid mellom VM-arrangøren og Norges skiskytterforbund og vinnertalentene fikk et stipend på 10 000 kroner.

Enormt potensial
Etter en lang prosess har en enstemmig jury kommet frem til to vinnere: Marit Øygard fra Oppland skiskytterkrets og Filip Fjeld Andersen fra Buskerud skiskytterkrets.

– Vinnerne har et enormt potensial og fremstår med sin væremåte som positive forbilder for yngre utøvere i de miljøene de tilhører, sier Berger.

Juryen har blant annet vurdert talentene basert på sportslige resultater, sportslig talent, holdninger i og utenfor «løypa», treningsvilje, talent for å trene og potensial til å hevde seg internasjonalt.

Prisoverrekkelse under VM i Holmenkollen
Prisoverrekkelsen tok sted samme dag som kvinnestafetten, midt på VM-arenaen. Alle de nominerte til talentprisen har fått tilbud om to billetter hver og kunne vitne at Filip Fjeld Andersen og Marit Øygard fikk utdelt stipend og diplom tildelt på stadion denne dagen.